Junioren

Jeugd en tenniskids

Het programma Tenniskids zorgt ervoor dat we kinderen op een leuke, speelse manier kunnen kennis laten maken met alle facetten van het tennisspel.

Tenniskids Blauw: Leeftijd: 4 tot 6 jaar.

Motorische ontwikkeling staat voorop. Leren rennen en stoppen, leren rollen, werpen, vangen, slaan, evenwicht… kortom alle basics die nodig zijn om jouw motorische container zo groot mogelijk te maken en je klaar te maken om het echte tennisspel snel en goed te kunnen spelen. FUNdamentals is grootste doel.

Tennisbal: foamball, de “Rode tennisbal”, ballonnen, voetballen… alles wat rolt !

Mentaal: FUN

 

Tenniskids Rood: Leeftijd: 5 tot 8 jaar

Motorische ontwikkeling staat hoog aangeschreven in tenniskids. Ook in ROOD zullen wel veel aandacht geven om jou zo handig mogelijk te maken. Naast de FUNdamentals zorgen we er ook voor dat jij met je tennisracket overweg kan. Leren mikken naar goals, leren vangen, de balbaan leren inschatten, ritme en balans… en verder is het “lukken” ons grootste doel.

Tennisbal: De rode tennisbal zorgt ervoor de stuit op heuphoogte van deze kinderen is.

Mentaal: Lukken, succes beleven, samen doelen bereiken

 

Tenniskids Oranje: Leeftijd: 7 tot 11 jaar

Op een ¾ tennisbaan wordt tennis gespeeld die lijkt op de tennis zoals we deze kennen bij de topspelers. Bovenhandse service, forehands en backhands met topspin, volleys, de bal in de baan houden, je tegenstander in de problemen brengen en het spel spelen zoals hoort.
Naast het trainen van specifieke tennisvaardigheden zetten we ook in om de motorische container zo groot mogelijk te maken: snelheid, wendbaarheid, balans, inschatten balbaan, zijn voornaamste vaardigheden.

Tennisbal: de oranjebal is sneller dan de rode bal, trager dan de groene bal, waardoor hij qua stuitgedrag en snelheid controleerbaar is voor deze doelgroep

Mentaal: Lukken, succes beleven, challenges aangaan tegen andere teams, samen doelen bereiken,

 

Tenniskids Groen: Leeftijd: 10 tot 12 jaar

Op een lange smalle baan gaan kinderen de laatste fase van Tenniskids spelen. Naast het perfectioneren en finetunen van de groundstrokes, services en volleys, worden ook speciale slagen als dropshot, lob, passingshot geoefend. De bal in de baan houden, je tegenstander het moeilijk maken, en scoren komen aan bod.
Naast tennisspecifieke oefenstof gaan we ook aan de slag met motorische vaardigheden als snelheid, rennen en stoppen, springen, inschatten van de balbaan op grotere afstanden en tijdsdruk

Tennisbal: de groene bal is sneller dan de oranje bal, trager dan de gele bal, waardoor hij qua stuitgedrag en snelheid controleerbaar is voor deze doelgroep

Mentaal: Lukken, succes beleven, challenges aangaan tegen andere teams, samen doelen bereiken, battles 1 tegen 1 of in teamverband.

 

Jeugdtennis 12 tot 17 jaar:

Op een volledige tennisbaan, zoals we ze al jaren kennen en met de klassieke tennisbal leren spelers om de bal in het spel te houden, de tegenstander te laten bewegen en daar waar mogelijk is te scoren. Alle slagen komen aan bod, van service tot forehand en backhand, volleys, smashes, dropshots en lobs.

Naast de tennisspecifieke oefenstof zijn ze ook druk in de weer met uitdagende oefeningen waardoor de spelers hun atletische vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een volwaardige tennisser te worden. Deze oefenstof wordt steeds met een FUNfactor geven, zodat tennisles voor deze doelgroep ook heel aantrekkelijk en leuk is. Wij geloven er in om de spelers een goede opleiding te geven want ook spelers die op deze leeftijd nog niet tot het hoogste niveau behoren, willen we de kans geven om te groeien naar een goede club- of regiospeler.

Tennisbal: Geel

Mentaal: Lukken, succes beleven, challenges aangaan tegen andere teams, samen doelen bereiken, battles 1 tegen 1 en teamverband.

MEET

Dewi Dijkman

Mijn naam is Dewi Dijkman, ik ben 24 jaar oud en sport loopt als rode draad door mijn leven. Van jongs af aan tennis ik al op het hoogste niveau in Nederland en ben een gepassioneerd sporter. Ik begon deel te nemen aan toernooien voor de Nederlandse nationale ranglijst voor junioren en internationale toernooien toen ik tien jaar oud was. Ik heb altijd top drie van Nederland gestaan van mijn leeftijdsjaar en ben verschillende keren met de KNLTB naar het buitenland gereisd voor interlands om meer internationale ervaring op te doen. Ik ben twee keer tweede geworden op de Nederlandse kampioenschappen en heb daarnaast verschillende internationale prijzen behaald. Door het vele reizen heb ik veel levenservaring op gedaan en mij als speler verder ontwikkeld.
Ik kijk ernaar uit om in de trainingen mijn passie en ervaringen met mijn leerlingen te delen en hoop dat ze net zulke tennisfanaten worden als ik.
Ik ga met veel plezier bij SportSkills aan de slag en hoop jullie snel tegen te komen op de tennisbaan!

MEET

Jelmer Hoff

Mijn naam is Jelmer Hoff, ik ben 43 jaar getrouwd en heb een dochter van bijna vier. Op zeven jarige leeftijd ben ik begonnen met tennis en heb ik in mijn jeugd vooral regionaal veel gespeeld. Toen ik een jaar of 15 was ben ik gestopt met tennis en ben ik andere sporten gaan proberen om jaren later weer met veel plezier het tennis op te pakken.    

Ik ga met veel plezier bij SportSkills en TC Bilthoven aan de slag en hoop jullie snel op de baan te treffen!

MEET

Danny Egter

Ik ben Danny Egter en samen met Annegien trotse ouders van 3 zoons in een samengesteld gezin. Tennistrainer ben ik al bijna 30 jaar en sinds 2008 als trainer van TC Bilthoven. 

Tennissen doe ik zelf nog erg graag. Regelmatig ben ik te vinden op toernooien en competitie speel ik ook in Duitsland. Mijn speelsterkte is 4.

Ik geef met veel plezier training aan zowel senioren als jeugd.